Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Δασμολογική κατάταξη για παπούτσια χορού με εικόνες (Μάθημα 2) 7 Σεπτεμβρίου 2018



Δασμολογική κατάταξη για παπούτσια χορού με εικόνες (Μάθημα 2) 7 Σεπτεμβρίου 2018


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Υπόδημα (αποκαλούμενο «υπόδημα χορού») το οποίο καλύπτει το άκρο του ποδιού ή το πέλμα αλλά όχι την κνήμη, είναι δε ανοικτό στο φόντι (μέρος του πάνω δέρματος).
Το υπόδημα είναι κατασκευασμένο από ένα τεμάχιο υφαντικής ύλης ραμμένο στο πέλμα και στη φτέρνα και είναι εφοδιασμένο με υφασμάτινη επένδυση. Δύο δερμάτινα τεμάχια, επί του εξωτερικού πέλματος είναι ραμμένα το ένα στην καμάρα του πέλματος και το άλλο στη φτέρνα.
Το εμπρόσθιο, υφασμάτινο τμήμα του εξωτερικού πέλματος σχηματίζει πτυχώσεις που δημιουργούν το στρογγυλό σχήμα για τα δάχτυλα.
Το υφασμάτινο τμήμα του εξωτερικού πέλματος μεταξύ των δύο δερμάτινων τεμαχίων σχηματίζει πτυχώσεις και ελαστικοποιείται μέσω ελαστικής ταινίας ραμμένης στο εσωτερικό του υποδήματος. Αυτή η ταινία χρησιμεύει για τη σύσφιξη του εξωτερικού πέλματος από τα δάχτυλα ως τη φτέρνα κατά τη διάρκεια του χορού.
Το υπόδημα διαθέτει δύο τεμάχια κυψελοειδούς αφρού που καλύπτονται από υφαντική ύλη, ραμμένα εσωτερικά, επάνω από τα δερμάτινα τεμάχια, ελαφρώς μεγαλύτερα από αυτά, όμως μικρότερα από το εξωτερικό πέλμα, τα οποία έρχονται σε επαφή με το έδαφος κατά τη χρήση του υποδήματος.
Το άνοιγμα του υποδήματος σφίγγεται με ελαστικό κορδόνι.
Δύο ελαστικές ταινίες προσαρμόζονται στο τεταρτημόριο (πίσω μέρος) του υποδήματος προς συγκράτησή του στο πόδι.
Κατά τη χρήση του υποδήματος (κατά την επαφή με το έδαφος), το τμήμα του υποδήματος που δεν καλύπτει τις πλευρές και το άνω μέρος του ποδιού και το οποίο έρχεται σε επαφή με το έδαφος, αποτελείται περίπου από 33 % δέρμα και από 67 % υφαντική ύλη.
Βλ. εικόνες (*1)
6405 20 99
Η κατάταξη διέπεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, τη σημείωση 4 του κεφαλαίου 64, καθώς και το κείμενο των κωδικών ΣΟ 6405 , 6405 20 και 6405 20 99 .
Το είδος δεν εξαιρείται από το Κεφάλαιο 64, δυνάμει της Σημείωσης 1 β) του Κεφαλαίου 64, δεδομένου ότι μέρη του εξωτερικού πέλματός του είναι ραμμένα επάνω σε αυτό. Επιπλέον, στο εμπρόσθιο τμήμα με τις πτυχώσεις δημιουργείται ένα σχετικά σκληρό στρογγυλό εξωτερικό πέλμα για τα δάχτυλα.
Καθώς το υλικό του πάνω μέρους αποτελεί επίσης μέρος του εξωτερικού πέλματος, προκειμένου να προσδιοριστεί ο διαχωρισμός μεταξύ του πάνω μέρους και του εξωτερικού πέλματος, το εξωτερικό πέλμα θεωρείται ως το μέρος του υποδήματος που δεν καλύπτει τις πλευρές και το άνω μέρος του ποδιού [βλέπε επίσης τον καθορισμό του άνω μέρους στις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος (ΕΣΕΣ), Κεφάλαιο 64, Γενικές παρατηρήσεις, (Δ)].
Η συστατική ύλη του εξωτερικού πέλματος είναι η υφαντική ύλη, δεδομένου ότι έχει την πιο μεγάλη επιφάνεια επαφής με το έδαφος κατά τη χρήση του υποδήματος (το υπόδημα φοριέται ενώ στεκόμαστε στο έδαφος), κατά την έννοια της σημείωσης 4 του κεφαλαίου 64 [βλέπε επίσης τις ΕΣΕΣ στο κεφάλαιο 64, Γενικές παρατηρήσεις, (Γ)].
Το είδος πρέπει, επομένως, να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 6405 20 99 ως «άλλο υπόδημα με το πάνω μέρος και τα εξωτερικά πέλματα από υφαντικές ύλες».
ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2018/1209 
L220/30.8.2018



(*1)  Ο
ι εικόνες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου